اولین نمایشگاه دایمی صنعت upvc کشور از دی ماه 1388

طراحی سایت اصفهان
نرم افزار CRM

نسخه ژاپنی برای زلزله


یک زلزله‌شناس در موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با اشاره به مطالعه جامع و کاملی که سال‌ها پیش محققان ژاپنی با عنوان پژوهشی موسوم به «جایکا» درباره زلزله تهران انجام داده‌اند،. گفت: مهم‌ترین قسمت این مطالعه که به شهرداری تحویل شده، شامل؛ مشخصات محله‌ها و نواحی پرخطر و همچنین مکان‌های نامطمئن است که اگر اطلاعات آن منتشر شود، کمک زیادی به آمادگی تهران در برابر زلزله احتمالی خواهد کرد. این زلزله‌شناس همچنین معتقد است: نظریه «تاخیر در وقوع زلزله بزرگ» به دلیل گذشته مبهم گسل‌های تهران، مردود است.
زلزله‌شناس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران تشریح کرد
نسخه ژاپنی برای زلزله‌ تهران
 دکتر قیطانچی: نظریه تاخیر در وقوع زلزله‌بزرگ تهران به دلیل گذشته مبهم و پرونده ناقص گسل‌ها مردود است
 ژاپنی‌ها پرونده محله‌های پرخطر شهر تهران را به شهرداری داده‌اند، باید اسامی آنها اعلام عمومی شود
گروه مسکن- هاجر شادمانی: شایعه یا واقعیت؟ چند سالی است که هم مردم، هم رسانه‌ها و هم مسوولان، جسته و گریخته از احتمال وقوع زلزله بزرگ در تهران می‌گویند.
برخی کارشناسان هم پا فراتر گذاشته و اعلام کرده‌اند براساس الگوی تاریخی وقوع زلزله در پایتخت، هر 150 سال یکبار زمین لرزه‌ای بزرگ شهر تهران را با خاک یکسان کرده است.
حالا با گذشت نزدیک به 170 سال از آخرین زلزله بزرگ تهران، به نظر می‌رسد که زلزله بزرگ 20 سال تاخیر کرده است و همین مساله این گمان را در ذهن برخی تشدید کرده است که ممکن است تاخیر به وجود آمده مقدمه زلزله‌ای بزرگ‌تر با شدت تخریب بیشتری باشد.
اما، رییس بخش زلزله شناسی و عضو هیات علمی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، در این باره معتقد است: این پیش‌بینی‌ها تنها الگویی تاریخی برای حدس زدن زمان احتمالی زلزله هستند و با توجه به اینکه زلزله‌های بزرگ بعضا دوره‌های بازگشت چند هزار ساله دارند نمی‌توانیم بگوییم حتما در ماه‌ها یا سال‌های نزدیک زلزله بزرگی در تهران اتفاق می‌افتد.
محمدرضا قیطانچی با بیان اینکه کشور ما کشوری زلزله خیز است و باید هر لحظه این احتمال را داد که گسلی فعال شود و تهران یا سایر شهرها را به لرزه در بیاورد، گفت: تنها راهکار مقابله با تلفات ناشی از زلزله احتمالی، مقاوم‌سازی بناها و ساخت و ساز بر مبنای ویژگی خاص هر منطقه است و حتی اگر زمانی به تکنولوژی پیش‌بینی زلزله هم دست یابیم باز نمی‌توان کمک چندانی به شهر و شهروندان کرد. متن گفت‌وگو با رییس بخش زلزله موسسه ژئوفیزیک را در ادامه بخوانید:
نظریه‌ای که درباره وقوع زمین لرزه بزرگ احتمالی تهران وجود دارد این است که هر 150 سال یکبار در پایتخت زلزله‌ای ویرانگر رخ داده و الان هم نزدیک به 20 سال است که زلزله به تاخیر افتاده است، این استدلال را چقدر قبول دارید و تا چه اندازه می‌توان برای آن مبنای علمی قائل شد؟
در مناطقی که پرونده کامل زلزله‌های گذشته را داشته باشند اگر آنها را به صورت آماری در کنار هم قرار دهند، اصطلاحا می‌توان دوران بازگشت را براساس سوابق تاریخی حدس زد.
اما باید توجه داشت که اساسا زلزله‌های بزرگ، دوران بازگشت چند هزار ساله دارند؛ یعنی مثلا در مورد بم 2200 سال مدرک داشتیم که در آنجا زلزله اتفاق نیفتاده بود.
از طرف دیگر تا ما مقدار جمع شدن انرژی و نیروها در یک منطقه را به صورت دقیق نداشته باشیم ارقام و پیش‌بینی‌ها به صورت احتمالی و با اما و اگر خواهد بود؛ به غیر از کشورهای انگشت شماری که در آنها به صورت مستمر و طولانی، انباشته شدن انرژی را رصد می‌کنند، در بقیه مناطق زلزله خیز، نوعا حرف‌هایی که در این باره زده می‌شود، کلی گویی‌هایی از این قبیل است که با استناد به گذشته منطقه زلزله‌خیز، با ارقام و آمارهایی از آینده این مناطق خبر می‌دهند.
آینده‌ای که بر پایه این گذشته‌ها تخمین زده می‌شود آینده‌ای مبهم و در بسیاری موارد غیرواقعی است؛ چون معمولا زلزله‌هایی که در تاریخ گزارش شده مبهم هستند؛ برای مثال ممکن است زلزله در کانون دیگری رخ داده باشد ولی مثلا چون مردم یک منطقه آن را احساس کرده‌اند، فکر کردند که زلزله در آن جا اتفاق افتاده است.
بنابراین چون هم پرونده زلزله‌های گذشته ناقص است و هم کلا این نوع پیش‌بینی و قضاوت را نمی‌توان چندان علمی و منطقی دانست و روی آن حساب کرد نمی‌توان با قاطعیت نظری در این باره داد.
به خصوص در مورد تهران و مناطق بزرگ زلزله خیز که فقط یک گسل ندارند که ما برای آن گسل به خصوص بتوانیم به صورت دقیق دوره بازگشت تعیین کنیم. در واقع در این مناطق چندین گسل در کنار هم قرار دارند و معلوم نیست که زلزله‌ها در کدام یک از این گسل‌ها اتفاق افتاد



موضوعات مرتبط
صنعت upvc , صنعت شيشه , ساخت و ساز , نمايشگاهاي داخلي و خارجي

اخبار مرتبط

پیشنهاد ما


زندگی در یک خانه حلزونی شکل، حرکت از این اتاق به آن اتاق در چنین خانه پیج در پیچی چه حسی خواهد داشت...



امروزه بحث جلوگیری از هدر رفتن انرژی، یکی از مواردی است که در تولید محصولات جدید در نظر گرفته می شود. در این راستا هدر رفتن انرژی در ساختمان ها نیز..



براى نصب استاندارد درب و پنجره هاى يوپى وى سى بايد به نكات زير توجه شود: ١-اندازه گيرى ساخت بايد از روى قاب انجام شود،در صورت درخواست مشترى موارد..



  • اگرمطلبی که یو پی وی سی سنتر منتشر کرده است برای شما مفید بوده است آنرا با دوستانتان به اشتراک بگذارید
  تماس با  یو پی وی سی سنتر
  •   شرکت: یو پی وی سی سنتر
  •   مدیر عامل:مهندس پدرام صداقت
  •   فعالیت:وب سایت نمایشگاه دایمی صنعت یو پی وی سی کشور
  •   تلفن: 03195018095
  •   فکس :03195018098
  •   آدرس:اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
  •   آدرس:اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
  •    وب سایت:http://www.upvccenter.com

خوشحال می شویم سوال ، نظر یا پیشنهادی از یو پی وی سی سنتر دارید، بفرمایید؟






 تلفن : 03195018095
 موبایل : 09197039937
 فاکس : 03195018098
 سامانه پيامک : 3000881075239
 آدرس دفتر مرکزی : اصفهان -خيابان حکيم نظامي سنگ تراشهاي شرقي کوي مهتاب پلاک 5