اولین نمایشگاه دایمی صنعت upvc کشور از دی ماه 1388

طراحی سایت اصفهان
نرم افزار CRM

واکنش به آمار خانه‌های‌خالی


رشد شدید خانه‌های‌خالی محصول کاهش قیمت مسکن؟ گروه مسکن- بهشاد بهرامی: اعلام وجود 6/1 میلیون خانه خالی از سکنه در کشور از یک‌سو باعث تعجب کارشناسان مسکن از اینکه «حجم واحدهای مسکونی بدون ‌استفاده در شرایط اضطرار بازار، فوق العاده زیاد است» شده و از سوی دیگر آنها را به تفکر درباره علت رشد شدید خانه‌های‌خالی انداخته است.
کارشناسان و مسوولان سابق بازار مسکن افزایش چهار برابری تعداد خانه‌های خالی در کشور طی 5 سال گذشته را نتیجه رکود معاملات کاهش قیمت مسکن عنوان می‌کنند و معتقدند: زمانی که فعالان بازار مسکن به این نتیجه برسند که سود فروش ملک در یک دوره‌ کمتر از سود نگهداری ملک به امید فروش در آینده است، تعداد خانه‌های خالی در آن دوره افزایش پیدا می‌کند.
کارشناسان همچنین برای راهکار مقابله با خانه‌های خالی، استفاده از سیاست‌سلبی را پیشنهاد کردند به این صورت که از مالکان این خانه‌ها مالیات گرفته شود و در گام بعد با اجرای سیاست ‌ایجابی، ساخت‌وساز همچون دو سال اخیر در حجم بالایی ادامه پیدا کند.
اما باز هم این سوال پیش می‌آید که افزایش چهار برابری خانه‌های خالی در پنج سال گذشته طبیعی است یا محصول تغییر رویه بازار مسکن؟
براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال گذشته، رشد فزاینده سهم خانه‌های خالی از تعداد کل واحدهای عرضه شده در بازار مسکن کشور تحلیل جدیدی را به ذهن کارشناسان بازار مسکن وارد می‌کند مبنی بر اینکه رکود معاملاتی مسکن و به دنبال آن بر هم خوردن روابط میان فعالان بازار طی پنج سال گذشته منجر به رشد فزاینده سهم خانه‌های خالی از 5/2 درصد کل خانه‌ها در سال 85 به 8 درصد در پایان سال 90 شده است. کارشناسان بازار مسکن در این باره معتقدند: بخش عمده‌ای از خانه‌های خالی در مناطق شمالی شهر واقع شده‌اند که با توجه به افزایش روند مهاجرت این قشر از جامعه و کاهش تقاضای مسکن لوکس، رشد تعداد خانه‌های بدون مشتری افزایش یافته است.
رشد خانه‌های خالی با آمار صدور پروانه هماهنگ نیست
عباس آخوندی وزیر پیشین مسکن افزایش تعداد خانه‌های خالی را پرمساله دانست و گفت: اگر این آمار را نشانه عرضه خانه‌های جدید به بازار مسکن بدانیم این موضوع با آمار تعداد پروانه‌های صادره توسط شهرداری در سال‌های 86 تا 88 سازگار نیست زیرا آمار صدور پروانه در این سال‌ها با کاهش مواجه بوده است و فقط در سال‌های 89 تا 90 رونق و افزایش ساخت وساز اتفاق افتاده است. بنابراین نتایج به دست آمده در سرشماری نفوس و مسکن در خصوص افزایش چهار برابری تعداد خانه‌های خالی از این منظر مورد تردید است.
او ادامه داد: اما اگر فرض کنیم این تعداد خانه خالی، خانه‌های ساخته‌شده پیشین هستند که در حال حاضر با نظر مالک به دلیل بر هم خوردن روابط بازار مسکن، خالی مانده‌اند باز آمار نمی‌تواند چنین رشدی را نشان دهد. چون تقاضا مرتب روبه‌رشد بوده است و دلیلی برای امکان چنین عرضه مازادی وجود ندارد.
آخوندی عامل خالی ماندن برخی خانه‌ها را قاعدتا ناشی از علامت عمومی دریافت شده از بازار توسط مالک عنوان کرد و گفت: اگر مالک به این نتیجه برسد که ارزش افزوده ملک وی در صورت خالی نگه‌داشتن آن بیش از اجاره دادن یا فروش رفتن آن خواهد بود، تمایلی به خالی نگه‌داشتن آن خواهد داشت هر چند برخی اظهارات غیرمسوولانه مقامات تا حدی بازار خانه‌های اجاره‌ای را پرریسک کرده است لیکن اثر آن را نمی‌توان در این حد برآورد کرد که موجب چهار برابر شدن خانه‌های خالی شود.
او سیاست اخذ مالیات برای کاهش تعداد خانه‌های خالی را راهکاری مناسب ندانست و اظهار کرد: علاوه بر اینکه معاون مالیاتی وزارت دارایی امکان اجرای این طرح از نظر تکنیکی را مردود دانسته، اخذ مالیات، سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را با هزینه اضافی مواجه می‌کند و در نهایت به کاهش حجم تولید منجر می‌شود. او اضافه کرد: در بازاری مثل بازار مسکن که مالک با توجه به علامت‌های عمومی بازار رفتار می‌کند نمی‌توان فرضیه احتکار مسکن را مطرح کرد چون لازمه تحقق احتکار در دست داشتن سهم عمده و متمرکز از بازار است که کسی چنین سهمی را در بازار مسکن در دست ندارد.
رکود عامل رشد خانه‌های خالی
فردین یزدانی کارشناس مسکن رشد تعداد خانه‌های خالی را طبیعی اعلام کرد و گفت: در شرایطی که معاملات مسکن در دوره رکود به سر می‌برد، افزایش تعداد خانه‌های خالی نسبت به مجموع واحدهای مسکونی طبیعی است.
یزدانی با اشاره به استقرار بخش قابل توجهی از خانه‌های خالی در نیمه شمالی شهر اظهار کرد: خانه‌های خالی عمدتا خانه‌های لوکسی هستند که به دلیل مهاجرت بخش زیادی از اقشار پر درآمد جامعه



موضوعات مرتبط
صنعت upvc , صنعت شيشه , ساخت و ساز , نمايشگاهاي داخلي و خارجي

اخبار مرتبط

پیشنهاد ما


این پنجره، نقش دستگاه تصفیه ی هوا را دارد.



عکسها و طرح های مرکز اطلاعات موزه Groninger هلند توسط Jaime Hayón طراح اسپانیایی،طراحی داخلی همچنین لوازم تزیینی،مبلمان،گلدان و ... به صورت اختصاصی..



سایبان چوبی مشبک غول پیکر متروپل که بخشی از redevelopment of the Plaza de la Encarnacíon in Seville, Spain می باشد



  • اگرمطلبی که یو پی وی سی سنتر منتشر کرده است برای شما مفید بوده است آنرا با دوستانتان به اشتراک بگذارید
  تماس با  یو پی وی سی سنتر
  •   شرکت: یو پی وی سی سنتر
  •   مدیر عامل:مهندس پدرام صداقت
  •   فعالیت:وب سایت نمایشگاه دایمی صنعت یو پی وی سی کشور
  •   تلفن: 03195018095
  •   فکس :03195018098
  •   آدرس:اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
  •   آدرس:اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
  •    وب سایت:http://www.upvccenter.com

خوشحال می شویم سوال ، نظر یا پیشنهادی از یو پی وی سی سنتر دارید، بفرمایید؟






 تلفن : 03195018095
 موبایل : 09197039937
 فاکس : 03195018098
 سامانه پيامک : 3000881075239
 آدرس دفتر مرکزی : اصفهان -خيابان حکيم نظامي سنگ تراشهاي شرقي کوي مهتاب پلاک 5