شهرداری به اجرا میگذارد رویکرد جدید در بافت فرسوده تهران
مسکونی سازی از اولویت خارج شد؟
گروه مسکن- در تهران برای رفع یک چالش قدیمی در بافت فرسوده - جلب رضایت مالکان به نوسازی- سیاست «ایجاد ارزش افزوده در املاک» به اجرا درمیآید به طوری که در مناطقی از شهر که جزو بافت فرسوده محسوب میشود اولویت حمایت های مالی، از ساخت و ساز مسکونی به ساخت و سازهای تجاری و اقتصادی تغییر پیدا میکند.
این برنامه که برای ایجاد انگیزه اقتصادی در بین صاحبان املاک مسکونی فرسوده در دستور کار مجری نوسازی شهر تهران قرار گرفته به این صورت اجرا میشود که شهرداری در نقاط فرسوده پایتخت زمینهایی را برای احداث مجتمعهای تجاری و خدماتی تعیین و آن را با شرایط ویژه شامل تخفیف در عوارض و تامین تسهیلات ساخت در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد تا با احداث آنها، محله از حالت فرسوده به منطقه ای پرتردد و دارای ارزش افزوده تبدیل شود.
مسوولان سازمان نوسازی شهرداری در این باره معتقدند، سیاست جدید برای ساخت وساز در 10 منطقه از شهر تهران از یک سو میتواند نقطه شروع اعلام رضایت مالکان املاک فرسوده به نوسازی محل سکونت شان باشد و از سوی دیگر، رغبت سازندههای مسکونی را به مشارکت یا سرمایهگذاری در این مناطق افزایش میدهد.
در حال حاضر نقطه ضعف محلههای فرسوده تهران نبود اماکن تجاری و خدماتی است که این کمبود در مقابل تراکم بیش از حد مسکونی، جلوی رشد ارزش املاک منطقه را مسدود کرده است.
به همین منظور در مناطقی از شهر تهران که جزو بافت فرسوده قرار دارند، شهرداری بین 3 تا 10 پروژه اقتصادی در هر منطقه شامل کاربری توام مسکونی و تجاری تعریف کرده است به گونهای که تعداد این پروژهها در هر منطقه چند برابر تعداد پروژههای نوسازی
مسکونی است.
مدیران سازمان نوسازی شهرداری تهران به این جمع بندی رسیدهاند که مشارکت ساکنان بافت فرسوده پیششرط اصلی نوسازی این مناطق است که برای انجام آن، فقط و فقط باید انگیزه اقتصادی در بین مالکان ارتقا پیدا کند.
همچنین احداث مجتمعهای تجاری در بافت فرسوده باعث تردد از سایر نقاط شهر به این مناطق خواهد شد که این نیز در رشد ارزش املاک موثر خواهد بود.