رییسجمهور در جمع مهندسان ساختمان بدون اشاره به ویژگی یا موقعیت زمینهایی که قصد دارد بهصورت قطعات 1000 متری به مردم واگذار کند، درباره برخی ابهامات این طرح که مهمترین آن نحوه تامین آبشرب است گفت: میزان مصرف آب متناسب با جمعیت است و این زمینها قرار نیست جمعیت کشور را زیاد کنند بنابراین ظرفیت لازم وجود دارد. محمود احمدینژاد همچنین بر رایگان بودن (اعطا) زمینهای وعده داده شده تاکید کرد اما هزینه تبدیل آن به خانهباغ را 60 میلیون تومان برآورد کرد که به گفته او در مقایسه با قیمت 200 میلیونی مسکن در تهران توجیه دارد.
احمدینژاد هزینه خانهباغ را اعلام کرد : پاسخ رییسجمهور به منتقدان «زمین 1000 متری» سکونت در خانهباغ با نصف قیمت مسکن در تهران
گروه مسکن: رییسجمهور برای دومین بار ظرف یک هفته، در جمع فعالان بخش مسکن حاضر شد و بدون آنکه جزئیات بیشتری از طرح مدنظرش برای زمیندار کردن همه ایرانیها اعلام کند به برخی ایرادهای کارشناسی مطرح شده پاسخ داد.
محمود احمدینژاد که اخیرا وعده داده بود قصد دارد به هر خانوار ایرانی یک قطعه 1000 متری زمین اعطا کند تا افراد روی آن خانهباغ بنا کنند، روز گذشته درباره «نحوه تامین آبشرب این زمینها» که از روز اعلام این وعده به پرسش جدی کارشناسان شهری تبدیل شده، گفت: جمعیت که تغییری نمیکند و میزان مصرف آب نیز به میزان جمعیت خواهد بود و این در شرایطی است که اگر منابع آب کشور به طور صحیح با آبیاری تحت فشار یا کشاورزی گلخانهای مورد استفاده قرار گیرد، ظرفیت لازم وجود دارد.
رییسجمهور همچنین بر رایگان بودن این زمینها برای واگذاری تاکید کرد، اما بدون آنکه موقعیت یا آدرس مناطقی را در کشور که زمین در آن به اندازه کافی برای واگذاری وجود داشته باشد، اعلام کند، گفت: در کل 2 میلیون هکتار زمین نیاز داریم در حالی که از 29 میلیون هکتار زمین قابل ساختوساز در کشور تاکنون فقط یک میلیون هکتار آن مورد استفاده قرار گرفته و 28 میلیون آن باقی مانده است.
احمدینژاد سپس گفت: «آیا با توجه به این امکانات ما نمیتوانیم شیوه شهرسازی را تغییر دهیم؟ میتوانیم.»
رییسجمهور هزینه احداث خانهباغ روی زمینهای اعطایی را 60 میلیون تومان اعلام کرد و با مقایسه این هزینه با قیمت مسکن در تهران گفت: متوسط قیمت خرید یک آپارتمان 80 متری در تهران 200 میلیون تومان است که با نصف این رقم میتوان صاحب یک خانهباغ شد.
احمدینژاد دیروز برای بار چندم به شیوهشهرسازی اشکال وارد کرد و گفت: اشکال اساسی این است که ما یک خط کشیدهایم و گفتهایم زمینهای داخل خط، شهر است و آن طرف خط بیرون از شهر است و در واقع معنای آن این است که ما یک ارزش افزوده به زمینهای داخل خط دادهایم و بر آنها اعمال کردهایم و وقتی میپرسیم چرا این خط را کشیدهایم، میگویند به خاطر جلوگیری از تغییر کاربری زمینهای پشت خط و توسعه شهرهاست، اما در عمل میبینیم این اهداف محقق نشده است.
به گزارش دنیای اقتصاد رییس جمهور تصریح کرد: طرح اعطای یک قطعه زمین به هر خانوار هم اکنون در وزارت مسکن در حال بررسی و جمعبندی است.