در رشد سرسامآور ساختمانسازی دهه اخیر و افزایش قیمت نفسگیر ساختمان، شاید مهمترین نکتهای که مغفول مانده و خریداران آن را مطالبه نمیکنند، ایمنی و رعایت استانداردهای لازم است؛ تنها چشمان تیزبین و آشنا با ظرایف کار میتواند ساخت اصولی و آیندهنگری سازندگان بنا را دریابد.
براساس آمار سازمان بهینهسازی مصرف سوخت، حدود 40درصد انرژی سوختهای فسیلی در ساختمانها بهصورت برق، گاز و گازوییل مصرف میشود که بیشتر آن مصرف گرمایشی و سرمایشی دارد و نکته مهم این است که بین 35 تا 40 درصد انرژی از طریق در و پنجرههای سنتی و غیر استاندارد ساختمانها تلف میشود.
کشورهای پیشرفته دنیا با استفاده از در و پنجرههایی از جنس upvc توانستهاند 75 تا80 درصد از اتلاف انرژی جلوگیری کنند، در کشور ما نیز مدتی است با توجه به طرح تحول اقتصادی و هدفمند کردن یارانهها صرفهجویی در مصرف سوخت مورد توجه جدی قرار گرفته است. عایقبندی ساختمان علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی، در جلوگیری از ورود آلودگی صوتی نیز بسیار مؤثراست و ظاهر زیبا و خوبی به ساختمان میدهد.
انجمن نوپای صنایع پروفیل upvc در و پنجره ایران مدت یکسالی است که تأسیس شده و تاکنون حدود 30عضو جذب کرده است. این انجمن کلیه تولیدکنندگان پروفیلupvc در کشور را تحت پوشش قرار میدهد و حسین طوسی رئیس این انجمن در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی اتاق ایران به منافع صنفی مشترک اعضا و فعالیتهای انجمن میپردازد:
طوسی با تأکید بر فرهنگسازی برای استفاده از فنآوری upvc در ساختمانها میگوید: سازندگان ساختمان با توجه به مبحث 19قوانین ساختوساز کشور که استفاده از در و پنجرههایupvc را توصیه کرده، علاقهمند به استفاده از این فنآوری هستند.
اما همانگونه که در عمل شاهد استفاده وسیع از این فنآوری در ساختمانهای جدید نیستیم، او نیز معتقد است که مقررات و مبحث19 بهطور کامل و قانونی اجرا نمیشود.
وی کیفیت در و پنجرههای upvc را نیز متفاوت میداند، چرا که بسیاری از در و پنجرهها با پروفیلهای بیکیفیت ترکیهای و چینی ساخته میشوند و در مقابل اشعه ماورای بنفش مقاوم نیستند.
وی به خریداران و سازندگان توصیه کرد تا تنها بر قیمت ارزان محصولات توجه نداشته باشند و قبل از انتخاب، اطلاعات کافی را در این زمینه دریافت کنند تا پس از مدتی با پرداخت هزینههای بیشتر مجبور به تعویض پنجرهها و درهای ساختمان نشوند.
طوسی در مقایسه کیفیت محصولات داخلی و خارجی در این زمینه یادآور شد: فنآوری و فرایند تولید upvc در کشور بسیار خوب و از لحاظ دانش فنی، مواد اولیه مورد استفاده و دستیابی به آخرین فنآوریهای روز دنیا مطابق با آخرین استانداردهای دنیا هستیم.
رئیس انجمن صنایع پروفیل یو پی وی سی در و پنجره ایران با تأکید بر اینکه باید این اعتقاد را که کالاهای تولید داخل نسبت به کالاهای خارجی کیفیت پایینی دارند را اصلاح کنیم، گفت: عمده تولیدکنندگان داخلی، محصولات قابل رقابت با شرکتهای خارجی میسازند. بعضی از پروفیلهای بیکیفیت با اسم کشورهای اروپایی و دارای سابقه خوب وارد کشور میشوند که خریدران داخلی تنها با اکتفا به نام شرکتها، آنها را خریداری میکنند.
این صنعت تازه وارد به کشور برای ادامه حیات خود نیاز به تأمین مواد اولیه دارد که تأمین پروفیل مورد نیاز بهصورت یکی از دغدغههای همیشگی تولیدکنندگان آن حتی از زمانی پیش از تحریمهای اخیر بوده است و طوسی درباره آن میگوید: مواد اولیه upvc که توسط پتروشیمی بندرامام تولید میشود را 40درصد بالاتر از قیمتهای جهانی میخریم که قدرت رقابت ما با کشورهای دیگر را کم کرده است.
با توجه به اینکه مواد افزودنی و جانبی مرغوب برای ساخت در و پنجره همه ساخت شرکتهای خاص و غربی است و مشابه ترکی و چینی آن کیفیت خوبی ندارد، بهطور طبیعی تهیه مواد اولیه گران باعث افزایش قیمت تمام شده و درنهایت کم شدن شانس رقابت تولیدکنندگان داخلی در بازارهای جهانی میشود.
تهیه کالا در بورس دومین چالشی است که اعضای انجمن با آن دست و پنجه نرم میکنند و طوسی توضیح میدهد: هنگامیکه پتروشیمی کالایی را در بورس عرضه میکند، چون اعضا نمیتوانند تمام مقدار عرضه شده در یک روز را خریداری کنند، دلالها بهصورت عمده آن را تهیه و در بازار آزاد با قیمت بالاتر عرضه کنند.
برای مقابله با افزایش قیمتها و حذف واسطهها هیچ نظارتی صورت نمیگیرد و هرچند انجمن صنایع پروفیل در و پنجره ایران نشستها و مذاکراتی با وزارت صنایع، پتروشیمی بندر