به گزارش خبرگزاری مهر، "کوانتوم دات" یک نانوساختار نیمه هادی است. تولید پیلهای خورشیدی برپایه "کوانتوم دات" نسبت به پیلهای سنتی ارزانتر است اما میزان اثربخشی و بازده این پیلها بسیار پایین تر از سلولهای خورشیدی معمولی است.
اکنون دانشمندان دانشگاه استنفورد در گزارشی که در کنگره انجمن آمریکایی پیشرفت علم در واشنگتن فناوری جدیدی را نشان دادند که می تواند اثربخشی پیلهای فتوولتائیک برپایه کوانتوم دات را به سه برابر میزان کنونی افزایش دهد.
"استیسی بنت" و همکارانش که از دو سال قبل تحقیقات خود را در این عرصه آغاز کرده اند با افزودن یک لایه از مولکولهای آلی به پیلیهای خورشیدی برپایه ذرات کوچک نیمه هادی (کوانتوم دات) به این نتایج رسیدند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "ما از خود پرسیدیم که آیا با استفاده از آگاهیهایی که از شیمی داریم می توانیم میزان اثربخشی این پیلها را افزایش دهیم؟"
در این راستا این دانشمندان یک نمونه از نیمه هادی دی اکسید تیتانیوم پیلهای خورشیدی فتوولتائیک را با یک لایه از مولکولهای آلی ترکیب کردند وبه این ترتیب، کوانتوم داتها در میان نیمه هادی و لایه آلی قرار گرفتند.
براساس گزارش Cnet، پس از آزمایش انواع مختلف مولکولهای آلی در تلاش برای بهبود بازده این ساختار، این محققان کشف کردند که جدای از نوع ماده، میزان اثربخشی پیل حدوداً سه برابر پیلهای فتوولتائیک کوانتوم دات فعلی می شود.