ایلنا: رییس سازمان نظام مهندسی کشور با بیان اینکه ما در تمامی زمینهها از قوانین و مقررات خوبی در کشور برخوردار هستیم، تاکید کرد: باید متناسب با فرهنگ و ادبیات کشور و متناسب با جغرافیا و شرایط محیطی این قوانین را تهیه و ابلاغ کنیم، هرچند امروزه قوانین و مقررات تا حد زیادی تهیه و ابلاغ شده است.
به گزارش ایلنا، مهدی هاشمی با بیان اینکه ساختمان یکی از اصلیترین نمادهای پیشرفت جوامع بشری است، افزود: در کشور ما نیز توانمندیهایمان زبانزد خاص و عام بهخصوص در مباحث عمرانی و ساختمانسازی است که این توانمندیها فرهنگ ما را در زمینههای مختلف نشان میدهد.
وی افزود: در بسیاری از موارد برای نظامند کردن یک فعالیت گفته میشود باید آن کار مهندسی شود بنابراین باید موضوع صنعت و ساختمان سازی را نیز مهندسی کنیم.
هاشمی با بیان اینکه یکی از شاخصهای اصلی توانمندی و ارزشمندی قانون در جوامع مختلف پایبندی به قوانین و مقرراتی است که در کشورهای مختلف گذاشته شده است و اجرا میشود، افزود: میزان قانونمند بودن مدیران و مجریان و مردم هر کشور یکی از شاخصهایی است که پیشرفته بودن آن کشور را به نمایش میگذارد.
وی با بیان اینکه ما در صنعت ساختمان جزو پیشروترین کشورها بودیم، اضافه کرد: متاسفانه امروز به دلیل تغییراتی که در کشور روی داد شاهد مشکلاتی در این بخش هستیم؛ ما باید به سرعت مشکلات را جبران کنیم تا بیش از گذشته توانمندی خود را به نمایش بگذاریم و اثبات کنیم.
وی با اشاره به اینکه بازنگری مقررات ملی ساختمان آغاز شده است، افزود: از طریق این همایش باید به نتایج ارزشمندی دست یافته و مشخص شود که اشکال اینکه درصدی از مقررات ملی ساختمان به طور کامل در جامعه اجرا نمیشود، چیست. وی عدم اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و آموزش مناسب را از مهمترین این آسیبها دانست و گفت: ما در مجموعه نظام مهندسی با حدود 200 هزار نفر نیروی متخصص خبره و نخبه می توانیم محور این مرکز و به نوعی موتور متحرک این حرکت باشیم.
وی استفاده از مصالح غیر استاندارد را یکی از اشکالات اصلی و محدود کننده در بحث ساختمان سازی عنوان کرد و گفت: این موضوع از قبل هم ابلاغ شده و قرار بود یک زمانی را برای پایان دادن به استفاده از این مصالح قرار دهند که در این زمینه شاید موضوع هدفمند کردن یارانهها یک فرصت استثنایی باشد.