به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا،یونس مظلومی در دوازدهمین همایش ملی برترین های صنعت ساخت و ساز افزود: این امر از سویی باعث افزایش قیمت تمام شده پروژه های ساخت شده و از سویی ممکن است خسارت های جبران ناپذیردر پی داشته باشد.
وی گفت: ریسک های عملیاتی در صنعت ساخت وساز از دو دسته تشکیل می شود، دسته اول ریسک هایی هستند که باعث ورود خسارت به اموال و دارایی های خود سازندگان یا تولید کنندگان می شود و دسته دوم ریسک هایی هستند که باعث ورود خسارت به اشخاص ثالث شده و درنتیجه باعث بروز مسئولیت مدنی در قبال زیان دیدگان می شود.
وی ادامه داد: از این جهت در کشورهای توسعه یافته، قانونگذاران و حاکمیت، سازندگان را مجبور به اخذ پوشش های بیمه ای لازم در خصوص ریسک های دسته دوم می کند، لذا اخذ بیمه های مسولیت به منظور حفظ حقوق زیان دیدگان و گسترش رفاه و عدالت اجتماعی در این کشورها اجباری است. مظلومی صدمات جانی وارد به کارگران پروژه های ساختمانی را که ممکن است باعث فوت، ازکارافتادگی ویا هزینه های پزشکی کارگران شود را ازجمله مهمترین مخاطرات در صنعت ساخت وساز بیان کرد و مواردی ازقبیل خسارت های مالی وجانی همسایگان، عابرین و خودروهای عبوری را از جمله ریسک های دسته دوم برشمرد.
وی همچنین خسارت های وارد به اموال، فضاها و تاسیسات عمومی از جمله خطوط انتقال برق، تلفن وخطوط لوله آب و گاز شهری را که احتمال بروز خسارتهای فاجعه بار را در پی دارد از جمله ریسک هایی دانست که سازندگان باید بیمه کنند.
این همایش با حضور جمعی از فعالان حوزه ساخت وساز و انبوه سازان برگزار شد.