مطالبه پايتخت از رئيسجمهوری
5 انتقاد روحاني درباره پايتخت به کجا رسید؟ مديريت شهري تهران خواستار تسريع در تصويب لايحه «درآمدهاي پايدار شهرداريها» شد
مديريت شهري تهران با يادآوري خواستههاي سال گذشته خود از رئيس جمهور و همچنين انتقادهايي كه حسن روحاني خرداد پارسال در نشست «روز شوراها» به نحوه اداره پايتخت وارد كرده بود، راه نجات تهران از انواع مشكلات شهري، زيستمحيطي و جمعيتي را تصويب و اجراي سريع دو لايحه مرتبط با شهر تهران دانست.
بهار سال گذشته به مناسبت روز شوراها، رئيسجمهور ميزبان شهردار و اعضاي شوراي شهر تهران شد و شرايط آن زمان پايتخت كه «انحراف در ضوابط طرح تفصيلي و صدور مجوزهاي تغييركاربري و فروش تراكم مغاير» باعث ارائه چند گزارش به دولت درباره ساختوسازهاي غيرمجاز در پايتخت شده بود، ايجاب كرد رئيس جمهور 5نقد تند و تيز به نحوه اداره شهر تهران وارد كند.
روحاني در اين نشست به خاطر اشكالاتي از جمله برجسازيهاي بيضابطه، افزايش شديد ساختمانهاي تجاري و اجرا نشدن درست طرح تفصيلي در تهران، به وضع موجود پايتخت ايراد گرفت و به مديران تهران ماموريت داد تجربه موفق دنيا در زمينه مديريت مالي شهر را شناسايي كنند و به كار بگيرند. پارسال همزمان تركيب جديد شوراي شهر تهران –شوراي چهارم- نيز با ابراز نارضايتي از آنچه طي سالهاي گذشته بر پايتخت گذشته است، تصميم گرفت از وابستگي مالي شهر به درآمد ناپايدار ناشي از ساختوساز بكاهد و مسير صحيح، شفاف و استاندارد براي تامين مالي تهران به وجود بياورد. در اين ميان برخي وزراي كابينه از جمله وزير راه و شهرسازي پيشنهاد تشكيل دولتهاي محلي و ادغام يكسري دستگاههاي دولتي در شهرداريها را مطرح كردند.
هماكنون اعضاي شوراي شهر تهران با تاكيد بر اينكه هيچ كدام از برنامههاي مدنظر دولت يازدهم و شوراي شهر چهارم براي پايتخت محقق نشده است، اعلام كردند: شرط اداره مطلوب تهران مطابق خواسته رئيس جمهور، اجراي سريع لوايح «درآمدهاي پايدار شهرداريها» و «مديريت يكپارچه شهري» است. تدوين اين دو لايحه در ابتداي تشكيل دولت يازدهم در دستور كار وزارت كشور قرار گرفت و سال گذشته براي تصويب به هيات دولت ارسال شد.
در هيات دولت سال گذشته كميسيوني تحت عنوان كميسيون امور كلانشهرها نيز تشكيل شد تا اين دو لايحه و همچنين مشكلات خاص تهران را به صورت ويژه بررسي و براي آنها تصميمگيري كند. با اين حال هنوز اين لوايح به تصويب نرسيده است.
طبق لايحه اول، شهرداري تهران با در اختيار گرفتن ابزارها و روشهاي جديد تامين مالي، موظف ميشود در طول 5 سال وابستگي حداقل 50 درصدي به درآمدهاي ناپايدار را به حداكثر 20درصد كاهش دهد و در مقابل، سهم درآمدهاي پايدار (دريافت عوارض نوسازي و شارژ شهري از مالكان) را از 2 درصد فعلي در بودجه سالانه به 35 درصد برساند. همچنين مطابق لايحه دوم، مسووليت دستگاههاي دولتي خدماترسان شهري همچون ادارات آب و برق و ... به شوراي شهر و شهرداري منتقل ميشود كه با اين اقدام نيز بودجه سالانه دولت محلي تقويت ميشود.
اعضاي شوراي شهر تهران روز گذشته در اين باره اعلام كردند: مطالبه ما از رئيسجمهور اين است كه دستور رسيدگي فوري به اين دو لايحه را با هدف پايان دادن به مشكلات و رفع كمبودهاي پايتخت، صادر كند.
قرار بود اعضاي شوراي شهر روز گذشته با رئيس جمهور ملاقات كنند اما اين نشست فعلا كنسل شده است. با گذشت یکسال از دیدار اعضای پارلمان محلی پایتخت با رئیس دولت یازدهم دو بخش مطالبات دولت در تغییر مسیر اداره پایتخت و انتظارات مدیریت شهری از دولت برای کمک به اداره شهر به شکل جدی وارد فاز عملیاتی نشده است. خروجی این دیدار که انتظار میرفت تسریع در تصویب لایحه درآمدهای پایدار شهری و تحقق مدیریت یکپارچه شهری (مصوبهای متعلق به دهه 60 ) در کمیسیون کلانشهرها باشد، همچنان در مرحله بررسی قرار دارد. در آخرین روزهای فصل بهار سال 93، شهردار و 31 عضو شورای شهر تهران در دیداری با حسن روحانی، رئیسجمهور دولت یازدهم به بررسی مسائل و مشکلات شهر تهران پرداختند. در این جلسه حسن روحانی پنج نقد جدی را به نحوه اداره شهر تهران وارد و در مقابل پیشنهادی برای اصلاح وضعیت موجود ارائه کرد.
برجسازیهای بیضابطه، افزایش ساختمانهای تجاری، عدم اجرای درست طرح تفصیلی، ارائه مجوزهای مغایر با ضوابط شهرسازی و بالا بودن هزینههای اداره شهر؛ مهمترین محورهایی بود که روحانی از آنها به عنوان مشکلات اداره شهرتهران نام برد. به گفته او «داشتن پول براي انجام امور، راهگشا نيست، بلكه هنر در اداره شهر، بدون اتكا به منابع دولتي است.» او كاهش هزينهها و افزايش درآمدهاي پايدار را از ملزومات تهران دانست كه با استفاده از تجربه شهرهاي بزرگ دنيا و جذب بخشخصوصي محقق ميشود. روحاني با انتقاد از ساختوسازهاي مغاير ضوابط و عملنشدن به طرحهاي جامع و تفصيلي گفت: ساختمانهاي بيهويت و برجهاي تجاري زيادي در دست ساخت هستند كه مديريتشهري بايد بر آنها نظارت كند.
او همچنین در همایش دیگری که به تدبیر مدیریت شهری برگزار شد، خطاب به مدیران شهری عنوان کرد: شهر تهران به دلیل ازدیاد جمعیت، چالشهای زیستمحیطی، تمرکز فعالیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، ترافیک، افت شاخص کیفیت زندگی و خطر وقوع زلزله بیش از این ظرفیت پایتخت ماندن ندارد. رئیسجمهور از اعضای پارلمان محلی پایتخت خواست برای تغییر مسیر اداره شهر تهران تجربه موفق سایر کشورهای دنیا در اداره کلانشهرها را مرور کنند.
در مقابل انتقادات روحانی به نحوه اداره شهر، اعضای شورای شهر تهران و شهردار نیز درخواستهایی را به دولت ارائه کردند تا در اجرای مدل موفق اداره پایتخت به آنها کمک کند. محمدباقر قالیباف، شهردار تهران خواستههای خود از دولت یازدهم را در سه محور حمایت از شهرداری، تحقق مدیریت یکپارچه شهری و پول خلاصه کرد. در این میان اعضای شورای شهر تهران معتقد بودند دولت میتواند با تحقق مدیریت یکپارچه شهری، نظارت بر وضعیت ساختوسازها و جمعیت حریم شهر، پرداخت سهم دولت در بخش مترو و اتوبوس و نهایتا پرداخت مطالبات شهرداری از محل هدفمندی یارانهها به اداره شهر تهران کمک کند.
در مجموع خروجی این جلسه تشکیل کمیسیون امور کلانشهرهای کشور درکنار کمیسیونهای هفتگانه دولت با حضور 11 وزیر کابینه دولت یازدهم، شهردار تهران و رئیس شورای شهر تهران در راستای تحقق مدیریت یکپارچه شهری و تصویب لایحه درآمدهای پایدار پس از گذشت سه دهه بود.
برخی از نمایندگان مردم تهران در شورای شهر معتقدند تحقق یک مطالبه مدیریت شهری (تصویب لایحه مدیریت یکپارچه شهری و تحقق مدیریت یکپارچه شهری) نه تنها میتواند انتقادهای دولت به نحوه اداره شهر تهران را رفع کند بلکه میتواند راهی برای دستیابی مدیران شهری به خواستههای مطرح شده آنها در جلسه با رئیسجمهور باشد. به گفته آنها یکی از تجربههای موفق دنیا در اداره کلانشهرها واگذاری مسوولیت دستگاههای خدماترسان شهری همچون اداره آب، برق و... به شهرداری است که میتواند شهرداری را به یک دولت محلی تبدیل کند.
تسریع در تصویب
غلامرضا انصاری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به انتقادهای رئیسجمهور به نحوه اداره شهر تهران گفت: فروش فضای شهر، تراکم فروشی، ساخت وسازهای بیبرنامه، فروش اموال و مستغلات شهر از جمله نکاتی بود که رئیسجمهور به آن اشاره داشتند البته تمامی این موارد در تذکرات اعضای شورا به مدیران شهری نیز مستتر است.
او ادامه داد: با طرح این انتقادها خوشبختانه دولت خود پیش قدم شد و با ابلاغ یا لغو برخی مصوبات در شورای عالی شهرسازی به صورت جدی به مشکل ساختوسازهای بدون ضابطه شهر تهران وارد شدند. او با بیان اینکه شورای شهر نیز در مقابل این انتقادها برخی انتظارات خود از دولت را مطرح کردند، اظهار کرد: مطالبات شهرداری از دولت، توسعه ناوگان عمومی و معضل آلودگی هوا، یکپارچهسازی مدیریت شهری اصل 44 قانون اساسی، مهمترین محورهای این درخواست است که انتظار میرود دولت به صورت جدی برای حل آنها وارد شود. او به تدوین لایحه مدیریت یکپارچه شهری و درآمدهای پایدار اشاره کرد و افزود: به رغم آنکه دولت در این زمینه اقدام کرده و لایحه توسط وزارت کشور تدوین شده اما امیدواریم روند تصویب آن تسریع شود. او تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابعی که دولت دارد و حجم مطالباتی که از دولت وجود دارد ما معتقد هستیم مدیریت شهری تهران میتواند با ایجاد منابع پایدار به دنبال اداره شهر باشد و دولت با واگذاری امور دستگاههای خدماترسان شهری در بحث آب، برق و زیر ساخت، آموزش و بهداشت بخشی از هزینههای اضافی در کلانشهر تهران را به مناطق محروم اختصاص دهد.
به گفته او دولت با واگذاری تصدی امور شهری به مدیریت شهری در زمینه تحقق دولت محلی قدم بر میدارد و با این اقدام میتوان با هزینه کمتر اداره شهرها را دنبال کنیم.
عدم کمک دولت، فشار به مردم
ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه بخشی از مطالبات شورای شهر در حوزه توسعه حمل و نقل عمومی بود، تصریح کرد: در این جلسه وعدههایی در خصوص کمک دولت برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی و پرداخت سهم دولت در بلیت مترو و اتوبوس دادشده، اما متاسفانه تاکنون این وعده محقق نشده است.
او اضافه کرد: البته این تکلیف تنها بر دوش این دولت نیست و دولتهای گذشته نیز در این زمینه مکلف بودند اما اقدامی نکردند همین امر باعث میشود فشار بیشتری به شهرداری و درنهایت به مردم وارد شود.
سخنگوی کمیسیون عمران شورای شهر تهران با اشاره به انتقادهای رئیس جمهور به نحوه اداره شهر تهران اظهار کرد: ساختوسازهای بیضابطه از جمله این موارد بود که در پاسخ باید گفت اگر دولت مطالبات شهر را پرداخت میکرد شهرداری برای اداره امور شهر به این بخش متکی نمیشود البته این موضوع دلیل نمیشود که شهرداری تخلف کند. انتقاد درستی است اما باید حق و حقوق شهر پرداخت شود. قناعتی گفت: آقای روحانی پیشنهادی برای تصحیح وضعیت کنونی شهر تهران مبنی بر ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی ارائه کردند. رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر نیز تصریح کرد: عمل به مطالبات مدیریت شهری و تغییر مسیر اداره شهر تهران با توجه به خروجی نشست اعضای شورای شهر با رئیسجمهور طی یکسال گذشته چندان پررنگ نبود هر چند دولت برای پرداخت مطالبات خود به شهرداری اقداماتی انجام داده است. به گفته این عضو شورای شهر واگذاری حق بهرهبرداری پارک پردیسان بدون واگذاری مالکیت آن، تصویب لایحه درآمدهای پایدار شهری و تحقق مدیریت یکپارچه شهری از جمله مسیرهایی است که میتوان با اتکا به آنها شیوه اداره شهر تهران را تغییر داد.
صنعت upvc
,
صنعت شيشه
,
ساخت و ساز
,
نمايشگاهاي داخلي و خارجي
رضایت مشتری اولین و مهمترین گام در پیشرفت هر کسب و کار است. در این چند سطر بر آنیم تعریفی هرچند مختصر، از این موضوع ارایه دهیم.
فناوری نانو در صنایع ساختمان هم نقش بسزایی دارد، در این راستا بیشترین سهم را صنایع فولاد، شیشه و بتن ایفا می کنند. کاربرد نانو ذرات در صنعت ساختمان..
تیمی از مهندسان کره جنوبی پنجرهای را ابداع کردهاند که سر و صدای بیرون را فیلتر اما هوای تازه را به درون منزل وارد میکند.
- اگرمطلبی که
یو پی وی سی سنتر
منتشر کرده است برای شما مفید بوده است آنرا با دوستانتان به اشتراک بگذارید
-
شرکت: یو پی وی سی سنتر
-
مدیر عامل:مهندس پدرام صداقت
-
فعالیت:وب سایت نمایشگاه دایمی صنعت یو پی وی سی کشور
-
تلفن: 03195018095
-
فکس :03195018098
-
آدرس:اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
-
آدرس:اصفهان-خیابان حکیم نظامی کوچه سنگتراشهای کوچه مهتاب پلاک 5
-
وب سایت:http://www.upvccenter.com