همواره تعامل خاصی میان ساختمان ها و پنجره ها وجود دارد و طراحان و مهندسان از پنجره به عنوان ابزاری در خصوص ساختمان ها استفاده می نمایند. پروفیل های UPVC ساخت پنجره ها را در انواع طرح، رنگ و بازشو امکان پذیر می سازند.
1- پنجره تک حالته:
این نوع ساده ترین نوع پنجره بازشو می باشد چرخش بازشوی این پنجره حول محور عمودی بوده و درزبندی متوسطی ایجاد می کند.
2- درب و پنجره دو حالته:
بازشوی این سیستم حول هر دو محور عمودی و افقی می باشد. از حالت بالا بازشو برای جلوگیری از درگیری با پرده ها در عین گردش هوای کافی استفاده می شود کیفیت درزبندی این پنجره عالی ارزیابی می شود.
3- پنجره بالا بازشو:
پنجره هایی با لنگه بالا بازشو حول محور افقی برای گردش هوای مختصر می باشد.
4- درب و پنجره کشویی:
حرکت ریلی بازشوها روی بخش ثابت، درب و پنجره های کشویی را تبدیل به گونه ای ایده آل برای پنجره هایی که فضای اطراف آنها محدود است می کند. در عین حال این نوع پنجره درزبندی مناسبی ندارد.
5- درب و پنجره دو لنگه بازشو (فرانسوی):
در درب و پنجره های دو لنگه بازشو از پروفیل وسط متحرک استفاده می شود که به شما امکان داشتن یک بازشوی بزرگ را می دهد. یکی از دو لنگه بازشو بازشوی اصلی پنجره محسوب می شود که می تواند دو حالته نیز باشد.
6- درب و پنجره فولکس واگنی:
این نوع پنجره تمام نکات مثبت کشویی را داراست. در عین اینکه درزبندی فوق العاده نیز ایجاد می کند.
7- درب و پنجره آکاردئونی:
این نوع سیستم برای فضاهایی که به بازشوی بزرگ نیاز دارند مناسب است. نوع بازشو به صورت جمع شو به یک سمت یا به هر دو سمت می باشد.
8- پنجره های کوژ / کاو:
این نوع پنجره به دلیل حالت قرارگیری، فضا را بزرگتر نشان می دهد و همچنین در نمای داخل و خارج ساختمان جلوه زیبایی ایجاد می کند، قطعات تشکیل دهنده این پنجره ها می توانند مسطح یا منحنی باشند.
9- پنجره های محوری:
در این نوع سیستم نوع بازشو چرخش حول محوری که در مرکز دو ضلع موازی عمودی یا افقی می باشد انجام می گیرد.
10- درب سوئیچی (بالکنی):
درب سوئیچی دارای قفل و دستگیره از هر دو فضای داخلی و بیرونی است و مناسب برای ورودی واحد و اتاق ها مناسب می باشد. در حالیکه درب بالکنی تنها دارای یک دستگیره و قفل از سمت فضای داخلی می باشد.