عایق حرارتی
از نظر کمیت، مقدار حرارت انتقال یافته شیشه با پارامتری به نام ضریب انتقال حرارت (ثابت) مشخص می شود.
ثابت K طبق رابطه زیر تعریف می گردد:
(K=Q/A*(T1-T2
که در آن:
میزان انتقال دما = Q
مساحت پنجره = A
درجه حرارت خارج (فضای بیرونی)=T1
درجه حرارت داخل (فضای داخلی)= T2
بنابراین میزان انتقال حرارت از طریق پنجره با استفاده از رابطه زیر محاسبه می گردد:
(Q=KA*(T1-T2
به سهولت می توان مشاهده نمود با افزایش میزان انتقال حرارت، میزان ثابت K افزایش یافته و پنجره از عایق بودن کمتری برخوردار خواهد بود.
به طور کلی مقدار ثابت K به فاصله بین دو لایه شیشه، نوع هوا یا گاز میانی و ضخامت لایه های داخلی و خارجی شیشه بستگی دارد. بطور مثال برای یک شیشه تک جداره با ضخامت 4 میلیمتر، مقدار ضریب ثابت K برابر با 5/8 و برای یک قطعه شیشه دو جداره با دو لایه 4 و 6 میلیمتری و فضای میانی 14 میلیمتر که با گاز آرگون پر شده باشد، مقدار ضریب ثابت K به 1/8 کاهش می یابد. این امر باعث صرفه جویی در میزان مصرف انرژی به مقدار %40 و کاهش آلودگی صوتی به میزان 30-35 دسی بل خواهد شد.
عایق صوتی
آلودگی صوتی اطراف ما، امروزه بخشی از زندگی ما محسوب می شود و اثرات نامطلوب این پدیده در سلامتی روح و روان افراد جامعه و رفتارهای آنان بر هیچکس پوشیده نیست.
با تعیین فاصله مناسب بین دو لایه شیشه و تزریق گاز آرگون بداخل آن قادر خواهیم بود تا شدت آلودگی صوتی فضای داخل ساختمان را به رقمی معادل 40-20 دسی بل کاهش داده و فضایی آرام و مناسب جهت زندگی فراهم آوریم.
فرآیند تولید شیشه دو جداره استاندارد چیست؟
شیشه دو جداره از بهم چسباندن یک یا چند قالب شیشه ای موازی برای به وجود آوردن یک واحد غیر قابل نفوذ تشکیل می شود و اصل آن برای به وجود آوردن محفظه ای همگن از هوای خشک یا با گاز که ما بین یک یا چند جداره شیشه پر می شود استوار است محفظه خالی همگن در بین دو شیشه با استفاده از پروفیل آلومینیومی ظریف که از ماده رطوبت گیر پر شده است ایجاد می گردد.
بدین ترتیب میزان انتقال گر ما و سرما و نفوذ سر و صدا، به داخل ساختمان مابه میزان قابل توجهی کاهش می یابد، تزریق گازها به درون این محفظه تو خالی، شیشه دوجداره را به یک عایق ایده آل حرارتی و صوتی تبدیل می نماید این محصول که به صورت چشمگیری باعث کاهش اتلاف انرژی می شود. یکی از مهم ترین روش ها برای ذخیره گرمایش و سرمایش و نیز کنترل صدا در ساختمان هاست.
مراحل تولید شیشه دو جداره را می توان این گونه بیان کرد:
- برش اتوماتیک شیشه
- خم کاری قاب های آلومینیومی
- سوراخکاری سطح اسپیسر به منظور جایگزینی سوپاپ گاز
- تزریق مواد رطوبت گیر
- تزریق بوتیل
- شستشوی شیشه
- خشک کردن شیشه
- سیستم نصب قاب آلومینیومی
- تزریق گاز
- تزریق پلی سولفاید یا چسب نهائی
مواد اولیه شیشه دوجداره
- شیشه جام 6 تا 4 میلیمتر در انواع مختلف و رنگ های متداول (فلوت ساده، برنز، دودی، سبز، نقره ای، آبی، طلایی و ...) می باشد.
- اسپیسر: فلزی است از جنس آلومینیوم آلیاژی که جهت ایجاد فاصله بین دو شیشه بکار می رود.
- مواد جاذب رطوبت: نمگیر سیلیکاژل ماده ایست که فضای داخل اسپیسر را پر نموده و مانع از ورود رطوبت به فضای بین دو شیشه می شود.
- چسب بوتیل نوعی چسب است که در دمای خاص بر روی اسپیسر تزریق شده و آن را به شیشه دو جداره متصل می نماید.
- چسب دو جزئی پلی سولفاید: چسبی است که منافذ دور اسپیسر متصل به شیشه ها را پر می کند.
- گاز آرگون: مهم ترین نکته در تولید شیشه های دو جداره صنعتی، خشک نگهداشتن گاز آرگون به عنوان یک گاز خشک و بی اثر در فضای میان جداره هاست که بصورت عایق در تبادل اشکال انرژی (حرارتی و صوت) عمل می کند.