تاریخچه شیشه دو جداره
اولین بار استفاده از شیشه به بیش از سه هزار سال قبل در شهر بابل باز می گردد که وجود گوی های شیشه ای شفاف به عنوان تزئیناتی گران قیمت عنوان گردیده است. استفاده شیشه توسط رومی ها در حدود هزار سال قبل از میلاد مسیح بوده است و استفاده عمومی از آن نیز به حدود 200 سال قبل باز می گردد که از آن زمان شیشه ها با ابعاد مختلف وارد زندگی عموم مردم گردیده است.
در سال 1865 میلادی صاحب مغازه شیشه فروشی در شهر نیویورک با ابتکار خویش حق ثبت و امتیاز بهره برداری از شیشه های عایق دو جداره غیر قابل نفوذ را در ایالات متحده بدست آورد. او با مطالعه و آزمایش اثبات کرد که با استفاده از شیشه های دو جداره می توان از خروج گرما و سرمای داخل ساختمان به خارج جلوگیری کرد و هوای داخل محیط را بهتر محافظت نمود. پنجره های دو یا چند جداره استاندارد از اتصال دو یاچند شیشه که بطور موازی در مقابل یکدیگر بر روی یک چهار چوب پروفیل آلومینیومی قرار گرفته اند تشکیل شده است.
شناسایی اصول مواد اولیه شیشه دوجداره
آنچه به عنوان شیشه های دو جداره شناخته می شود سابقه ای 200 ساله دارد. شیشه های دو جداره در ابتدا به صورت غیر صنعتی و با ساده ترین امکانات کارگاهی تولید می شدند همگام با دستیابی به تکنولوژی در چند دهه اخیر دگرگونی عظیمی در ساخت شیشه های دو جداره بوجود آمد. دستگاههای حمل اتوماتیک، میزهای برش استاندارد، شستشوی مکانیزه، بوتیل زن، استفاده از رطوبت گیر و عایق پلی سولفاید و تزریق گاز آرگون بین لایه شیشه سبب تولد نسل تازه ای از شیشه های دو جداره شد که از خصوصیات بهتری در تبادل حرارت، جلوگیری از صدا، استحکام، زیبایی و طول عمر برخوردار هستند این در حالی است که در کارخانجات صنعتی کلیه عملیات انتقال، برش شستشو، عایق اولیه، تزریق رطوبت گیر، گاز آرگون و عایق ثانویه در دستگاههای مخصوص انجام می گیرد، در حالیکه در ساخت شیشه های دو جداره به روش دستی عملیات ساخت بصورت غیر صنعتی انجام می شود که از خصوصیات لازم برخوردار نیست در شیشه های دو جدارۀ ساخته شده به روش دستی مشکلاتی بوجود می آید که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مه آلودگی داخل دو لایه شیشه
- عدم چسبندگی لازم لایه های شیشه به فاصله گذار به دلیل پرس نشدن
- قرار گرفتن رطوبت گیر در مجاورت هوا و از دست رفتن خاصیت رطوبت گیری آن
- عدم یکنواختی عایق ثانویه و قابلیت نفوذ هوا به داخل دو لایه شیشه
استفاده از تولید صنعتی دارای چه مزایائی است؟
- برش به روش صنعتی با استفاده از CNC
- تیزی گیری شیشه ها با استفاده از دستگاه مخصوص
- شستشو، اسپیسرگذاری، مونتاژ پرس و برچسب گذاری با استفاده از خط تمام اتوماتیک و نهایتاً یک شیشه دو جداره استاندارد بدون هیچ گونه ایراد تولید خواهد شد.
معیار انتخاب یک شیشه استاندارد چیست؟
شیشه دو جداره استاندارد نباید لکه و کثیفی داشته باشد، دو لایه شیشه باید هم سطح و بدون خزیدگی باشد کدر شدگی و بیرون زدگی مواد و چسب دیده نشود، روی شیشه یا روی اسپیسر باید نشانه گذاری شده باشد و نشانه گذاری شامل اطلاعات ذیل باشد:
- نام و یا علامت تجاری تولید کننده
- ضخامت اسمی شیشه و فاصله گذار
- محل های تزریق گاز مشخص باشد
- محل اتصال دو کانکتور کاملاً هم پوشانی داشته باشد.
- میزان تزریق چسب از هر طرف حداقل 4 میلیمتر بوده و خط تزریق بوتیل کاملاً صاف و یکنواخت باشد.
- لبه های شیشه صاف و بدون دندانه باشد.
- در اختلاف دمای زیاد بین داخل و خارج ساختمان دچار بخار گرفتگی و برفک زدگی نشود و نهایتاً در صورت امکان از شیشه های ایمنی (سکوریت) استفاده شود.