UPVC چیست؟
UPVC ماده ی اولیه ساخت پروفیل در و پنجره های مدرن می باشد که مخفف کلمات Unplasticised Poly Vinyl Chloride است این ماده نوعی ترموپلاست متشکل از مشتقات اصلی نفت خام و نمک طعام است که در فرایند تولید آن مواد ضد احتراق، ضربه گیر، پرکننده، کمک کننده روان کننده های داخلی و خارجی و رنگ های صنعتی نیز به دو ماده اصلی اضافه شده و ماده جدید که دارای خواص فیزیکی و شیمیایی بوده و غیر پلاستیکی است بدست می آید.
Unplasticised Poly Vinyl Chloride
سبکی وزن، خمش پذیری، عدم اشتعال، عایق بودن در مقابل حرارت و الکتریسیته، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و بیولوژیک، قابلیت تبدیل به سطوح صیقلی، قابلیت تلفیق با مواد افزودنی مختلف و بالاخره انعطاف پذیری در بکار بردن طرح های متعدد پلیمر مزبور را به مناسب ترین جایگزین برای آلیاژهای فلزی و غیرفلزی در و پنجره سازی تبدیل کرده است.
مواد اولیه:
UPVC ترکیب اولیه و ماده اصلی سازنده انواع پروفیل های مورد مصرف در ساخت درب و پنجره می باشد. UPVC همانطور که ذکر شده مخفف Unplasticised Poly Vinyl Chloride بوده که 85 درصد این ترکیب را Poly Vinyl Chloride و یا به اصطلاح پودر PVC تشکیل می دهد. این ترکیب پلیمری یک نوع ترموپلاست مدرن متشکل از مشتقات اصلی 57 درصد نمک و 23 درصد گاز و نفت خام می باشد. به منظور استحصال خواص مطلوب از پروفیل های UPVC علاوه بر پودر PVC مواد افزودنی دیگری نیز با پودر پی وی سی ترکیب می گردد که شامل:
Impact Modifier جهت افزایش مقاومت پروفیل در برابر ضربات و عدم شکنندگی
Fillers جهت افزایش استحکام و مقاومت پروفیل
Lubricants روان کننده ها جهت تولید پروفیل با سطوح صاف
Titan Heat Stabilizers افزایش مقاومت در برابر حرارت و همچنین عدم تغییر رنگ در برابر تابش اشعه ماوراء بنفش (UV) ماده ترکیبی UPVC قابل بازیافت بوده و آلودگی محیط زیستی ندارد.
مراحل تولید:
مواد خام شامل پودر PVC و سایر افزودنی موجود و ذخیره شده در تانک سیلو توسط دستگاه میکس دیجیتال با دقت صد گرم ترکیب می شود، جهت بدست آوردن ماده ترکیبی UPVC با کیفیت، ضمن رعایت ضرایب مواد افزودنی در فرمولاسیون نهایی، این ترکیب در دماهای مختلف انجام می گیرد (ترکیب سرد و گرم) پس از میکس و دوره انتظار مواد ترکیبی UPVC توسط خطوط و پمپ های مخصوص به دستگاه اکستروژن منتقل می گردد.
مادۀ ترکیبی UPVC در خطوط اکستروژن طی مراحل و دماهای خاص تبدیل به خمیر و وارد مراحل عبور از قالب ها و عملیات شکل دهی می شود پس از خروج از قالب وارد محفظه های آب سرد گردیده تا مرحله شکل دهی پروفیل پایان پذیرد و انواع آن عبارتند از:
- پروفیل های اصلی و کمکی در سایزها و مقاطع مختلف مورد استفاده در انواع درب و پنجره UPVC
- انواع پانل های دو جداره UPVC جهت پوشش دیوار و سقف اماکن بزرگ صنعتی و ورزشی و ...
- پروفیل و ورق های صنعتی جهت کاربرد در صنایع مختلف ساختمان (Wood PVC)
- کف پوش های سخت و ضد آب جهت پوشش کف فضاهای عمومی کنار استخرها و پلاژها
کنترل کیفی:
تمامی محصولات تولیدی در کارخانجات طی مراحل تولید و پس از تولید و قبل از ارائه به بازار مصرف در آزمایشگاه های شرکت سازنده تحت آزمایش و تست های مختلف کنترل کیفی قرار می گیرند. در صورتی که نتایج حاصله پایین تر از حدود استانداردهای مشخص شده باشد از ارسال آن به انبار و واحدهای فروش جلوگیری به عمل می آید.
- تست مقاومت جوش پروفیل
- تست تغییر رنگ در برابر اشعه ماوراء بنفش
- تست مقاومت در برابر ضربه در دماهای زیر صفر
- تست مقاومت در برابر حرارت تا +150 درجه سانتی گراد
- تست مقاومت در برابر سرما تا -40 درجه سانتی گراد
- تست ابعاد هندسی مقاطع پروفیل
- تست شفافیت رنگ و صاف بودن سطوح پروفیل
طی مراحل بسته بندی پروفیل برچسب هایی بر هر بسته پروفیل چاپ می گردد که شامل بارکد به انضمام اطلاعات تولید نوع کالا، زمان و تاریخ تولید و نام مسئول کنترل کیفی در زمان تولید قید گردیده است.
رنگ بندی:
پروفیل های یو پی وی سی به دلیل رنگ ترکیبات مواد اولیه عمدتاً بر پایه رنگ سفید تولید می گردد که این سفیدی و شفافیت نیز با توجه به فرمولاسیون و مواد خام استفاده شده و در هر شرکت سازنده متغیر بوده به طوری که در مقایسه تولیدات شرکت های مختلف تفاوت رنگ و شفافیت قابل رویت می باشد. بعضی تولیدکنندگان علاوه بر تولید پروفیل سفید با حداکثر شفافیت ممکن و جهت افزایش تنوع محصولات خود و پاسخ گویی به سلایق مختلف مشتریان و برطرف نمودن نیازهای معماران در طراحی نمای داخلی و بیرونی ساختمان اقدام به تولید انواع پروفیل با رنگ های متنوع نموده است.
- پروفیل های سفید با پوشش رنگ اکریلیک
- پروفیل های سفید با پوشش یک طرف لامینیت جهت استفاده در نمای داخل و یا خارج ساختمان
- پروفیل های قهوه ای روشن و یا تیره با پوشش دو طرفه لامینیت